Volledig scherm
Het gemeentehuis in Bergeijk algemeen © ED

Minstens 80 bedden voor arbeidsmigranten Bergeijk in de pijplijn

BERGEIJK - Gemeente Bergeijk heeft zestien verzoeken voor de huisvesting van arbeidsmigranten getoetst. Daarvan voldoen er drie, goed voor in totaal 80 bedden. 

Zes initiatieven, met in totaal circa 250 bedden, voldoen nog niet direct, maar zijn kansrijk als de indiener het verzoek aanpast. Zeven verzoeken (circa 300 bedden) zijn niet kansrijk. In maart heeft de gemeenteraad nieuwe richtlijnen vastgesteld. Voor locaties gelden eisen op het vlak van onder andere ruimtelijke inpassing, afstand tot andere initiatieven en parkeerbehoefte. 

Om welke locaties het gaat, wil wethouder Mathijs Kuijken van Bergeijk nog niet kwijt. De initiatiefnemers moeten eerst in overleg met de omgeving. Daarnaast kan de vereiste planologische procedure worden opgestart. Bergeijk heeft op korte termijn huisvesting nodig voor pakweg 500 arbeidsmigranten, bleek uit een onderzoek dat de gemeente dit voorjaar liet uitvoeren.

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO/update

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.