Muzenval wordt 'n hotspot

videoEERSEL - De nieuwe directeur van de Muzenval, Joyce Hamers, bruist van de plannen om van het Eerselse cultureel centrum een veelzijdige culturele hotspot te maken.

Ze loopt rond in de gangen van de Muzenval alsof ze hier al jaren kind aan huis is. Piept even binnen in een lokaal om kennis te maken met de schilderklas die in opperste concentratie een model vastlegt. Je zou niet zeggen dat Joyce Hamers nog maar net - officieel sinds 1 april - haar functie als nieuwe directeur van de Muzenval heeft opgepakt. Voorheen was de Oirschotse werkzaam als tv-producer en organisator van festivals. Ze volgt Joke Bleijs op, die het rustiger aan wilde gaan doen. De oud-directeur blijft nog wel verbonden aan de Muzenval als eventmanager.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.