Volledig scherm
© Thinkstock

N69 Zuid in Bergeijk vier weekenden dicht

BERGEIJK - Vanaf volgende week is het zuidelijk deel van de N69 gedurende vier weekenden in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. 

Het gedeelte van de N69 van de Luikerweg tot aan de Belgische grens krijgt een nieuwe, stillere asfaltlaag. Ook worden op enkele plekken maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te vergroten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Boskalis in opdracht van de provincie. 

In de vier weekenden van 27 september tot en met 21 oktober is de weg daarom van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagmorgen 6.00 uur in beide richtingen afgesloten. Als het werk vertraging oploopt geldt het weekend van 25 tot en met maandag 28 oktober als reserveweekend.

Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer via de Maastrichterweg en de Belgische N748 en N73 omgeleid. De eerste twee weekenden is het ook mogelijk om vanuit België over de N69 Zuid en Maaij naar het noorden te rijden. De N69 Zuid is dan ingesteld als eenrichtingsweg. Gedurende de laatste twee weekenden is die mogelijkheid er niet meer. 

Fietsers

De N69 Zuid blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor fietsers en bromfietsers. Op twee momenten echter wordt het fietspad in de avond en nacht geasfalteerd. Verkeer op het fietspad is dan niet mogelijk. Fietsers en bromfietsers worden dan inclusief hun vervoermiddel met busjes naar de overzijde van de afsluiting gebracht. Dat is van dinsdag 1 oktober om 19.00 uur tot woensdag 2 oktober 6.00 uur en van donderdag 17 oktober 19.00 uur tot vrijdag 18 oktober 6.00 uur.

Door de werkzaamheden moet de N69 Zuid daarna tien jaar vooruit kunnen. Via een planstudie wordt bepaald wat na 2030 nodig is voor de N69 Zuid en het gebied er omheen.