Nol en Grarda tijdens hun saunabezoek tijdens de Koffiegatse Zittingsavonden in Westerhoven met ober Teun Kuijlaars.
Volledig scherm
Nol en Grarda tijdens hun saunabezoek tijdens de Koffiegatse Zittingsavonden in Westerhoven met ober Teun Kuijlaars. © Adrie Smolders

Naar de sauna op de Koffiegatse Zittingsavond

WESTERHOVEN - Als de prins zich d'n Brabander noemt dan moet de huisstijl daaraan worden aangepast. En dat gebeurde ook tijdens de 49e Koffiegatse zittingsavonden. Bij de opkomst van het prinselijk paar zwaaide iedereen met witte en rode doekjes en kon je niet ontsnappen aan het Brabants bont in vlaggen en kledij.

Koffiegat kent een lange traditie van plaatselijk talent dat langzaam rijpt door de jaren. Naast oudgediende vakkundige tonpraters als Toon Compen en Kees Smolders waren de Nonnen uit het Zuiden met Janneke Heijnen, Miranda Kuylaars, Helma Heesakkers, ondersteund door oudgediende Marc Heesterbeek, nieuw in dit verhaal. Terwijl de nonnen allerlei wetenswaardigheden over de dorpsgemeenschap oplepelden, kwam Marc telkens in een andere creatie zorgen voor de kers op de kolderieke taart. 

Belevenissen als bejaarden

Het lekkerste werd bijna voor het laatst bewaard met het optreden van Erik van Rooij en Arjan Kramer in de huid van Nol & Grarda in de sauna. Een cadeautje bij hun 50-jarig huwelijk dat niet altijd op de juiste wijze werd geconsumeerd. Ook Oud van Goud door Joost van Beek, Frans Kwinten en Marit Neutkens was een lekkernij, zeker nu ook door de onvoorspelbare meneer van Lunteren alias Jack Hoppenbrouwers hun belevenissen als bejaarden nog beter uit de verf kwamen met als aangeefster Marit. Tussendoor kwam bij diverse optredens ober Teun Kuijlaars daar bovenop nog een kleine bijdrage geven die ook grote hilariteit bracht. 

De zingende hovenier Eric van der Zanden wist tussen de diverse tonpraters met zijn smartlappen en vertolkingen van Guus Meeuwis' evergreens de sfeer te verhogen. De Koffiegatse zittingsavonden zijn elk jaar weer goed georganiseerd en sfeervol, zoals ook zaterdag weer bleek uit de vele lachsalvo's van het publiek.