De zesjarige Tobias uit Veldhoven helpt molenaar Maurice van Hoven een handje met het stilzetten van de wieken.
Volledig scherm
PREMIUM
De zesjarige Tobias uit Veldhoven helpt molenaar Maurice van Hoven een handje met het stilzetten van de wieken. © Jean Pierre Reijnen

Nationale Molendag: ‘Dit is de mooiste plek van Vessem’

VESSEM - Vlaggenlijnen aan de draaiende wieken van de Jacobusmolen lokken zaterdag veel belangstellenden. De Vessemse molen zet dit weekend de deuren open voor bezoekers van de Nationale Molendag.

Op het plein voor de molen klinkt zaterdag Franse muziek uit de speakers en enkele kunstenaars tonen er met potlood en penseel hun kunnen. Terwijl Gerry Dorrestein, voorzitter van de Stichting Vessemse Molen, geroutineerd een pannenkoek de lucht ingooit, geeft molenaar Maurice van Hoven in de molen uitleg aan belangstellenden. ,,Pappa, doet de wind dit?”, vraagt de zevenjarige Ties uit Hoogeloon aan zijn vader als hij de enorme wieken ziet draaien. Met zijn vader en broers Finn (5) en Sem (2) fietsten ze langs de molen en zagen de wieken draaien. ,,Ik heb al lang niet meer een molen van binnen gezien. Het is een indrukwekkend geheel”, zegt vader Robert Louwers als hij de molen heeft bezichtigd.