Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken(fotomontage).
Volledig scherm
PREMIUM
Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken(fotomontage). © DCI Media/ED

Natuurorganisaties niet blij met ‘semi-verhard’ zandpad Jan de Rooy: ‘Zandpad geeft een Swiebertje-gevoel’

MIDDELBEERS - Het veelbesproken zandpad Kromvensedijk in Middelbeers wordt als het aan de gemeente Oirschot ligt ‘semi-verhard’. Dan is de woning van Jan de Rooy beter bereikbaar. Natuurorganisaties staan niet te juichen. 

  1. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
    PREMIUM

    Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

    MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.