Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Airport. © Bert Jansen

Negatief imago voor Eindhoven Airport in Eersel

EERSEL - Geluidsoverlast. Het is het woord dat Eerselse deelnemers aan een gemeentelijke enquête het meeste noemen als zij denken aan Eindhoven Airport. Zes op de tien respondenten geeft aan geluidshinder te ondervinden van de luchthaven.

De ondervraagden - allen inwoners van de gemeente Eersel - zijn verdeeld over de vraag of die overlast acceptabel is: de helft is het hier mee eens, de andere helft is het daarmee oneens. 31% zegt gezondheidsproblemen te ervaren door de nabijheid van de luchthaven. Respondenten uit Wintelre, Duizel en Knegsel zeggen vaker last te hebben van de Airport-geluiden. Dit komt overeen met het hoge aantal klachten over de Eindhovense luchthaven (ingediend via een digitaal klachtenformulier, red.) dat met name van Wintelrenaren afkomstig is.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.