Niels Adriaans als Klaas de Hulpsint.
Volledig scherm
Niels Adriaans als Klaas de Hulpsint. © Harrie Wenting

Niels Adriaans gaat als de brandweer op zittingsavond Reusel

REUSEL - ,,Op de paardenmarkt vraag ik wie mij een levend stuk vlees kan verkopen. 'Een hengst kun je krijgen' kreeg ik als antwoord." Voor Reuselnaar Niels Adriaans was het even spannend om als eerste van zeven tonpraters de ton te vullen. Het was voor de brandweerman de tweede keer dat hij op de Reuselse planken stond, dit keer in het personage van Klaas de Hulpsint.

Nog voor de eerste tonprater in de ton stond, bereidden Saar van Gorp, Loes Verhagen en Heike Vrijssen als het trio De Party Poppers de weg voor het 28ste Sterrengala. Na Niels Adriaans maakten coryfeeën als Jeroen van Nunen, Jack Vosters, Hans Eijkemans, Hans Keeris en Jasper van Gerwen de avond vol. 

Maar de Reuselse carnavallers gaven ook weer blijk van een vooruitziende blik want al maanden terug legden ze Dirk Couwenberg vast, waardoor ze weer met een Brabants kampioen af konden sluiten.

Maar Reusel zou Reusel niet zijn als vooral het lokale talent van Niels Adriaans niet goed gewaardeerd zou worden. ,,Mijn vrouw kocht een moddermasker. Word ik er knapper van? vroeg ze. Dan moet je het wel laten zitten.” 

Ook de beste grap kwam van Klaas de Hulpsint: “De overeenkomst tussen mijn roodwitte kledij en het roodwit van PSV? Steeds minder mensen geloven erin!”