De Egyptische Poort in Bladel: Aan een nieuw te creëren waterplas komt het nieuwe binnenzwembad met horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
De Egyptische Poort in Bladel: Aan een nieuw te creëren waterplas komt het nieuwe binnenzwembad met horeca. © Bouwbedrijf Vaessen

Nieuw binnenzwembad met horeca aan het water in Bladel

BLADEL - Een gloednieuw binnenzwembad, met extra functies als een fitness, fysiotherapie en een kinderopvang, gelegen aan een ruime waterpartij met strand en horeca en dat alles in het gebied Egyptische Poort in Bladel. De Bladelse gemeenteraad mag op 8 juli uitspreken of ze daarmee instemt. 

 1. De overstort in Bergeijk inspireerde eerste krantenkiek van Conny Coenen
  ZOMERSERIE

  De overstort in Bergeijk inspireer­de eerste kranten­kiek van Conny Coenen

  De foto’s met bijbehorende, passende en vaak verassende leuke teksten van de lezers en anderen die doordeweeks op de regiopagina’s de‘Mijn ED-rubriek’ vullen verraden niet veel over de makers behalve een naam en een ludieke geest. Sommigen laten het bij één foto die ze in een enthousiaste bui ‘met heel de wereld willen delen’. Maar onder de fotografen zijn ook enkele bikkels. Bijna wekelijks droppen ze weer een mooi landschap, een hert, een koe of een kikker in een aangename pose bij de krant. En steeds weer tot hun plezier en verbazing zien ze hun kiek dan terug in de krant.
 2. ‘Woonwagenpastoor’ Henri van Leuken doet iets 
wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe
  PREMIUM

  ‘Woonwagen­pas­toor’ Henri van Leuken doet iets wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe

  HELMOND/GELDROP - Het liefste heeft hij dat ze hem gewoon Henri noemen, maar Roma, Sinti en woonwagenbewoners spreken hem steevast aan met pater of pastoor. Diaken Henri van Leuken (67) is verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in de 21 gemeenten van Peelland en de Kempen. ,,Als je niet weet hoe de mensen zijn, dan ga je naar ze toe om ze te leren kennen.”