Volledig scherm
Lage Mierde zoekt een nieuwe beheerder voor het gemeenschapshuis. © Beeld Werkt

Nieuwe beheerder gezocht voor De Ster in Lage Mierde

LAGE MIERDE - Gemeenschapshuis De Ster in Lage Mierde zoekt een nieuwe beheerder. Inge Kerkhofs neemt na zes jaar met pijn in het hart afscheid, maar van het beheerconcept met vrijwilligers achter de bar wordt geen afscheid genomen.

Als de carnavalsvereniging een avond organiseert, staan leden van de toneelclub achter de bar en als het plaatselijke koor een uitvoering heeft, zijn leden van een andere vereniging biertapper. ,,Dit verenigingsconcept kwam ooit bij een gebruikersoverleg op tafel, het loopt als een tierelier,” zegt Kerkhofs.

Tientallen verenigingen maken gebruik van het gemeenschapshuis. Van een kookgroep tot een huiskamerproject voor ouderen, van theater tot muziek.

Sporthal

Ook het beheer van de aangrenzende sporthal valt inmiddels onder De Ster. ,,Het doel is om steeds maar weer meer verbinding te creëren,” legt Kerkhofs uit. Vanaf september begint zij elders aan een nieuwe uitdaging. ,,Met pijn in mijn hart laat ik het los,” zegt ze.

Behalve een parttime beheerder zijn er nog vier beroepskrachten aan het gemeenschapshuis verbonden. Samen met zo’n veertig vrijwilligers en daarnaast nog alle leden van verenigingen die hun steentje bijdragen, blijft de voorziening in de lucht.

Kerkhofs ,,Met als doel om zonder steun van buitenaf te draaien. We zijn er voor de hele gemeenschap. De evenementen die er plaatsvinden zijn vooral gericht op de verenigingen zelf, met af en toe een uitzondering.”

Naast de verenigingsactiviteiten profiteert ook basisschool D’n Op van het gemeenschapshuis. De leerlingen kunnen er kennismaken met doelgroepen die normaal niet hun pad kruisen, waardoor de Brede School zijn Plus krijgt.