Een vrachtwagen rijdt het terrein van mestbedrijf Houbraken aan de Bredasedijk in Bergeijk op.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrachtwagen rijdt het terrein van mestbedrijf Houbraken aan de Bredasedijk in Bergeijk op. © Kees Martens/DCI Media

Nieuwe dwangsommen dreigen voor Bergeijks mestbedrijf: mogelijk mest illegaal opgeslagen op twee plekken

BERGEIJK - De lijst met dwangsommen die het Bergeijkse mestbedrijf Houbraken boven het hoofd hangt wordt langer en langer. Op twee gehuurde locaties in Bergeijk heeft het bedrijf mogelijk illegaal mest aan- en afgevoerd en opgeslagen. De gemeente overweegt ook daar dwangsommen voor op te leggen.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Ganzenbord maakt comeback bij Bakkerijmuseum Luyksgestel

  Ganzenbord maakt comeback bij Bakkerijmu­se­um Luyksges­tel

  LUYKSGESTEL - Echt iets van vroeger, zou je denken: oud-Hollandse bordspelen. Maar ook de jeugd lijkt ze ontdekt te hebben. Zoals groep acht van basisschool De Klepper uit Luyksgestel. Toen het bakkerijmuseum even verderop in het dorp aanklopte voor hulp bij een ‘groen project’, liepen de leerlingen daar meteen warm voor. Woensdag vulde de groep het buitenganzenbord, ook wel ‘Be Leef’ ganzenbord gedoopt, met allerlei groene ingrediënten.