Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nieuwe start Kunst in Uitvoering in Eersel

EERSEL - Het verzoek van de gemeente aan het Kempenmuseum om de organisatie van Kunst in Uitvoering over te nemen werd met beide handen aangegrepen. Het evenement verhuist van de Markt naar de museumtuin.

Interim conservator Hendrik van der Aalst: ,,We omarmen dit van harte. Het past goed in ons beleid om meer activiteiten te organiseren en daarbij de verbinding te zoeken met de markt via het Poeliejoepark en de Muzenval. Dat vormt een groene corridor waar talrijke evenementen mogelijk zijn en waarbij ruim geparkeerd kan worden rond het gemeentehuis. De achterpoort wordt daarvoor geopend.”

De kunstenaars en leden van de tentoonstellingscommissie Thea Bijl en Fried Waterschoot tekenen voor de organisatie. Bijl: ,,We houden het simpel. Geen regels en geen eisen. Iemand die kunst maakt is welkom om dat te tonen in de tuin van het museum. Iedereen kan aanschuiven. Of je nu schildert, beeldhouwt, glas blaast, sieraden maakt of met textiel aan de slag gaat.”

De drempel wordt niet hoog gelegd. Waterschoot: ,,Iedereen moet mee kunnen doen. Het is duidelijk geen kunstmarkt. Publiek kijkt mee over de schouder van de kunstenaar. Dit jaar is het twee keer. Bij veel belangstelling breiden we dat aantal de komende jaren uit.”

De eerste keer is het een onderdeel van de Zalige Zondag op 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een lenteproeverij en er zijn oude nostalgische brommers te zien. De tweede keer is op 15 september tijdens de Open Monumentendag.