Volledig scherm
Maike van den Biggelaar en Jouke Putmans zijn de nieuwe uitbaters van café De Bonte Os aan de Markt in Oirschot. © FotoMeulenhof

Nieuwe uitbaters Oirschots café De Bonte Os

OIRSCHOT - De nieuwe naam is nog niet bekend. Vrijdagavond wordt onthuld hoe café De Bonte Os voortaan gaat heten. Dan wordt ook het nieuwe logo gepresenteerd. Allemaal ten teken dat de karakteristieke kroeg op de Markt in Oirschot is overgegaan in andere handen.

De nieuwe uitbaters zijn Maike van den Biggelaar en Jouke Putmans, beide 36 jaar. Zij nemen de zaak over van Ton van de Looy, die de Bonte Os liefst zeventien jaar bestierde en afgelopen weekend afscheid nam.

Sindsdien gaat het snel. Maandag vond de overdracht plaats, vrijdag gaat de zaak weer open, dus er moet in vier dagen ontzettend veel gebeuren. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat wordt er gewerkt; geen grote verbouwingen, maar alles krijgt een opknapbeurt. ,,Je ziet straks zeker dat er iets is veranderd qua uitstraling”, vertelt Maike van den Biggelaar tussen alle beslommeringen door. ,,Zo is de verhoging aan de voorzijde van het café al weggehaald. Alles is geschilderd en er zijn nieuwe meubels.”

Ervaring

Van den Biggelaar en Putmans komen niet rechtstreeks uit de horeca, maar hebben wel de nodige ervaring achter de bar en in de bediening. Van den Biggelaar trekt zich langzaam terug uit het taxi- en touringcarbedrijf MyTax, dat ze vele jaren samen met haar vader runde. Putmans is woningstoffeerder. Van den Biggelaar: ,,Ik heb van mijn 15e tot mijn 20e bij De Wildeman hier aan de Markt gewerkt. Ik heb dat werk altijd zo geweldig gevonden, dat altijd de gedachte is blijven sluimeren om ooit nog eens zelf een café te beginnen.”

Toen ze hoorde dat De Bonte Os te koop stond, benaderde ze Jouke Putmans als mogelijke compagnon. Hij reageerde enthousiast. ,,We zijn al jaren bevriend, maar voordat je zo’n stap waagt, moet je alles goed doorspreken. Vele avonden hebben we met elkaar aan tafel gezeten om alles op een rij te zetten.”

De Bonte Os staat bekend als een echte jeugdkroeg. ,,De jongeren willen we natuurlijk behouden, maar we willen graag een breder publiek aanspreken”, zegt Van den Biggelaar. ,,Mensen van alle leeftijden moeten zich straks welkom voelen, 's avonds en ‘s middags.”

Draai

De nieuwe uitbaters gaan er vanzelfsprekend hun eigen draai aan geven, maar veel blijft ook intact. ,,Er wordt hier bijvoorbeeld veel voetbal en andere sport gekeken. Dat houden we zo. We gaan ook avonden met een speciaal thema organiseren, en andere activiteiten. Maar laten we eerst maar eens volop gaan draaien. We willen straks ook inspelen op de wensen van onze gasten.”

Vrijdag, zaterdag en zondag is het openingsweekeinde, ‘met extra bubbels en hapjes’. Twee weken later staat dan carnaval al op de rol. Samen goed voor een stevige vuurdoop. ,,We hebben er heel veel zin in.”

Volledig scherm
Maike van den Biggelaar en Jouke Putmans. © FotoMeulenhof