Volledig scherm
De toeristische winkel in Bladel is vernieuwd en heropend. © FotoMeulenhof

Nieuwe uitstraling toeristische winkel in Bladel

BLADEL - Een betere mysteryguest had TIP Bladel niet kunnen hebben. Toen burgemeester Bosma’s plannen om Bladel te gaan besturen concreter werden, toog hij enkele weken geleden met zijn gezin naar Bladel. Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) bleek een perfect visitekaartje.

,,We kregen een gratis plattegrond en een interessante rondwandeling door Bladel. Dat is toch mooi? Een goede ontvangst van gasten en fysieke verkoop blijft nog steeds belangrijk, ondanks internet.” Deze woorden sprak Remco Bosma woensdagmorgen bij de heropening van de toeristische winkel aan de Markt in Bladel.

Na het traditionele gebaar van het doorknippen van het lint kocht hij als eerste klant een wandelkaart van de regio. Die kaart zal niet in de la verdwijnen, al heeft Bosma inmiddels al wel een beeld van de recreatiemogelijkheden. ,,In Bladel ligt het niet voor het oprapen, zoals in Oirschot of Eersel. Je moet het voor de gasten ontsluiten, er een product van maken. Deze TIP is daarvoor een goed begin.”

De woorden klonken manager René Veldhuizen als muziek in de oren. Samen met veertien vrijwilligers zorgt hij ervoor dat de toeristische winkel zes dagen per week bezet is. ,,Jaarlijks hebben we een miljoen overnachtingen in de regio. Daarnaast hebben we steeds meer te maken met expats. Die moet je goed ontvangen en informeren. Ze moeten zich welkom voelen.”

Het Toeristisch Informatiepunt komt voort uit het voormalige ANWB-kantoor, dat later de VVV werd. Om herkenbaar te zijn, kozen de Kempengemeenten voor de naam TIP.

Om de uitstraling te verbeteren mocht Mathijs Smoor, student interieurontwerp aan het Lucascollege, een tekening maken. Dirk van Loon uit Reusel zorgde dat het allemaal gemaakt werd.

Volledig scherm
© FotoMeulenhof