Sportpark De Klep in Middelbeers vanuit de lucht.
Volledig scherm
Sportpark De Klep in Middelbeers vanuit de lucht. © Ronald Otter

Noodzaak extra kunstgrasveld Beerse Boys opnieuw bekeken

MIDDELBEERS - Er komt een nieuw onafhankelijk onderzoek naar de behoefte bij voetbalvereniging Beerse Boys aan een nieuw kunstgrasveld, indien een rotonde wordt aangelegd op de N395. De gemeente schakelt een extern bureau in.

Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over de aanleg van een rotonde ter hoogte van sportpark De Klep in Middelbeers. Deze rotonde zou deel uitmaken van de reconstructie van de N395, de doorgaande route tussen Oirschot en Hilvarenbeek.

Als er inderdaad een rotonde komt, dan neemt dat een flinke hap uit een natuurgrasveld van Beerse Boys. Daar moet een alternatief voor komen. Drie jaar geleden deed ICS Adviseurs al onderzoek naar de gevolgen van een eventuele komst van een Integraal Kindcentrum (IKC) op De Klep. Uitkomst daarvan was dat vv Beerse Boys bij inlevering van één natuurgrasveld behoefte heeft aan een extra (tweede) kunstgrasveld. Kunstgras is veel zwaarder belastbaar, daarop kunnen zowel wedstrijden als trainingen gepland worden.  Beerse Boys houdt nu vast aan die ICS-analyse en stelt dat de noodzaak op basis van de verwachte ledengroei alleen maar groter is geworden.

Desondanks laat de gemeente nogmaals onafhankelijk bepalen of een investering  in kunstgras echt nodig is of dat Beerse Boys ook kan volstaan met een nieuw natuurgrasveld, dat veel goedkoper zou zijn.

De behandeling van het raadsvoorstel over de gemeentelijke investering in de reconstructie van de N395, gepland voor dinsdagavond (28 mei), wordt waarschijnlijk uitgesteld totdat het onderzoek is afgerond.