Volledig scherm
Nana Mouskouri voert de duiven tijdens de tonpraatavond in Wintelre. © Ad Adriaans

Ode aan 40 jaar tonpraathistorie in Wintelre

WINTELRE - Tijdens de veertigste editie van het tonpraten in Klepbroekenbult gaven elf acts de jubileumeditie extra glans. 

K.O.K. Wintelre had na een oproep een aantal artiesten uit het verleden bereid gevonden om nog één keer hun act te doen. Door het grote aantal aanmeldingen moesten enkele acts teleurgesteld worden. En vanwege het grote aantal deelnemers mocht een optreden maar een kwartier duren.

Via een tijdmachine op het podium kwam veertig jaar tonpraathistorie voorbij. Als oudste deelnemer trad Jan van de Ven nog een keer op als Jantje Piets met zijn pop Manus. Hij dacht dat het gilde wel iets voor Manus zou zijn. "Kom schieten bij de guld, en ge zult vrienden treffen."

Stopwatch

Edwin Slagboom heeft de twijfelachtige eer van de langste buut ooit, dik vijftig minuten. De oudgediende kreeg deze keer voor zijn optreden als Dick Tevreden een stopwatch mee om op tijd te kunnen stoppen.

Met Jelle Leermakers en Koen Bressers kende de jubileumeditie ook twee debutanten. Als Huub en René van het UWV maakte het duo van alles mee. Ze sloten hun optreden af met een lied. De zaal beloonde de grappen van het veelbelovende duo met een royaal applaus.

De senioren van het Artiestencafé brachten nog één keer een ode aan Nana Mouskouri. Al playbackend kwamen haar hits voorbij zoals cu-cu-rru-cu-cu waarbij de voorste rijen getrakteerd werden op een portie duivenvoer. 

Levend standbeeld

In de januari-editie van het dorpsblad werd door de groep Bier, Zweet en Tranen de komst van een nieuw kunstwerk aangekondigd: de Kontente Klepbroek. Het levende standbeeld zag allerlei passanten langskomen die hem bevuilden, reinigden en als kapstok en foto-object gebruikten. Er werd daarbij geen woord gesproken, een gezellig accordeondeuntje begeleidde de scènes. 

Dankzij de kwaliteit van de andere artiesten en het succesvolle debutantenduo, zit het met de toekomst van het tonpraten in Klepbroekenbult wel snor.

Volledig scherm
Jeroen van Nunen als Ben van 't Circus tijdens de tonpraatavond in Wintelre. © Ad Adriaans