Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen, maar werd in maart tegengehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen, maar werd in maart tegengehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden. © DCI Media/ED

Oirschot mag zandpad De Rooy verharden, rechter wijst bezwaar van natuurclub af

Oirschot mag het zandpad aan de Kromvensedijk, naar het huis van Jan de Rooy, verharden. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in een zaak die door Werkgroep Natuur en Landschap Oost-, West- en Middelbeers (WNL) was aangespannen.

  1. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
    PREMIUM

    Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

    MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.