Boerenkwartetspel in Oirschot met Anjo en Edwin van den Bosch en Marie-Jose van de Ven (r), bestuurslid ZLTO Oirschot-De Beerzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boerenkwartetspel in Oirschot met Anjo en Edwin van den Bosch en Marie-Jose van de Ven (r), bestuurslid ZLTO Oirschot-De Beerzen. © Foto van de Meulenhof/René Manders

Oirschots initiatief: Met kwartetten leren wat er gebeurt op de boerderij

OIRSCHOT-DE BEERZEN - Boeren en tuinders uit Oirschot en de Beerzen willen het verhaal van de agrarische sector blijven vertellen. Deze keer aan basisschoolleerlingen, via een kwartetspel.

Leden van Zuidelijke Land- en tuinbouworganisatie (ZLTO) Oirschot-De Beerzen ontwikkelden een kwartetspel in samenwerking met de Oirschotse fotoclub ISO 5688. Het kaartspel wordt komende week uitgedeeld op alle basisscholen in Oirschot. Niet zozeer als lesmateriaal, maar als spel tijdens het overblijven. Op een speelse manier kunnen kinderen dan kennismaken met de agrarische sector. Bestuurslid Marie-José van de Ven: ,,We willen informatie overbrengen. Bijvoorbeeld dat een koe pas melk kan geven nadat ze een kalf heeft gekregen. Want dat weten heel veel kinderen niet. Vroeger had iedereen wel connecties met boeren en dus veel meer feeling met het boerenbedrijf. Via familie en vrienden kwamen kinderen nog wel eens op een boerderij. Maar dat gebeurt tegenwoordig niet meer. Bovendien zijn er zoveel regels rondom een boerderij, dat je niet zomaar even een stal in kan stappen.”