Volledig scherm
stockadr lintjes lintje lintjesregen ko © ED

Onderscheiding voor secretaris onderwijsvereniging OMO

SINT-OEDENRODE- Hans van Dijk (63) uit Sint-Oedenrode is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is 22 jaar ambtelijk secretaris geweest bij onderwijsorganisatie OMO. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het onderwijs.  Voor de bouw van een aantal nieuwe scholen heeft hij een cruciale rol gespeeld. 

Daarnaast was hij twintig jaar actief als provinciaal bestuurder van het CDA. Zijn politieke loopbaan startte hij bij het CDA, afdeling Sint-Oedenrode. Als bestuurslid van de Stichting Steun Katholiek Onderwijs zette hij zich in om de identiteit van het onderwijs op katholieke grondslag te versterken. 

Sinds 2011 is Van Dijk bovendien penningmeester van de een stichting die de nationale erfgoedcollectie op het terrein van openbare orde en veiligheid beheert. Zo was hij betrokken bij het proces dat de erfgoedcollecties van de Nederlandse politie, de brandweer, de Bescherming Burgerbevolking en het Nederlandse Rode Kruis onder één stichting bracht.  Verder is Van Dijk bestuurslid en vrijwilliger bij de koepelorganisatie van lokale duivensportverenigingen.