Volledig scherm
Oostelbeers’ kermis in betere tijden op deze foto van twintig jaar geleden. © pve / ralph van de lisdonk

Ook streep door alternatieve kermis Oostelbeers

OOSTELBEERS - Evenementenvereniging Oostelbeers (EVO) heeft aangekondigd geen alternatieve kermis meer in het dorp te organiseren.

EVO geeft aan dat er de laatste jaren een verminderde belangstelling was voor de kermis, traditioneel in de laatste week van juni. Drie jaar geleden stond er voor het laatst een reguliere kermis op het Oostelbeerse kerkplein. ,,Dat was toen nog redelijk volwaardig, met bijvoorbeeld nog botsauto’s’’, vertelt Peter van Gerven van EVO. 

Te duur

,,Maar de exploitanten waren al een tijdje niet meer tevreden over de verdiensten en ruimden de kermis zelfs eerder dan de bedoeling op, terwijl kinderen nog munten hadden. De laatste jaren hadden we een alternatieve kermis, maar ook dat liep spaak op nog verder teruglopende interesse en bezoekcijfers. Bezoekers vonden de attracties overwegend te duur voor wat het was en voor EVO was het een heel geregel om bij alle attracties toezicht te hebben. We verwachtten voor dit jaar ook weer te weinig toeloop, iets wat we ook zien bij andere evenementen voor de jeugd in Oostelbeers, zoals het kindercarnaval. Daarnaast zien we een verminderde belangstelling voor de kermis in het algemeen en voor die in de kleine kernen in het bijzonder. De uitbaters van De Kerk hebben altijd goed meegedacht en wilden ook investeren, maar het was gewoon niet meer haalbaar. Daarom hebben we, samen met de gemeente en De Kerk Oostelbeers moeten concluderen dat we helaas geen kermis in Oostelbeers meer kunnen organiseren. Vanuit het dorp horen we teleurgestelde reacties, maar ook begrip voor deze beslissing’’, aldus Van Gerven.

Quote

Vanuit het dorp horen we teleurge­stel­de reacties, maar ook begrip voor deze beslissing

Peter van Gerven, EVO

Er is dan geen kermis meer in Oostelbeers, maar De Kerk houdt wel een feestweek van 21 tot en met 24 juni met optredens van verschillende artiesten. ,,Hopelijk wordt dit wel een succes en mogen we dit initiatief jaarlijks terugzien’’, zo besluit Van Gerven.