Organisaties zoeken vrijwilligers in de Kempen
Volledig scherm
Organisaties zoeken vrijwilligers in de Kempen

Op zoek naar ‘extra handen’ op vrijwilligersmarkt in Eersel

EERSEL De tweede editie van dé vrijwilligersmarkt voor de Kempen brengt vrijwilligers in contact met organisaties, clubs en verenigingen die verlegen zitten om wat extra handen. Bezoekers aan de markt zullen ervaren hoe breed het aanbod is.

Voor iedereen, jong en oud, is er een vorm van vrijwilligerswerk te vinden en af te stemmen op de beschikbare tijd die iemand er aan wil besteden.

De bedoeling van de markt is vooral de stille reserve van ‘bankzitters’ aan te spreken. Bij vrijwilligerswerk wordt nog vaak gedacht aan hulp bij zorginstellingen. Het aanbod is echter heel divers. Voor jongeren zijn er mogelijkheden voor een zinvolle stage. De veertig deelnemers aan de markt komen uit de hele Kempen.

De gemeente Reusel-De Mierden doet dit jaar voor het eerst mee en zorgt voor een bijna Kempenbrede dekking. De markt is een initiatief van het steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar en organiseert dit met de medewerking en steun van de gemeenten Eersel, Bergeijk, Bladel, Reusel-De Mierden en verschillende zorginstellingen. De vrijwilligersbureaus uit de Kempengemeenten zijn aanwezig met hun vacaturebanken. KempenPlus en medewerkers van het Wmo-loket staan klaar om alle vragen over vrijwilligerswerk te beantwoorden.

De vrijwilligersmarkt vindt plaats op vrijdag 25 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur in cultureel centrum De Muzenval in Eersel.