Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis van Eersel. © Rene Manders

Oppositie Eersel krijgt even macht in de schoot geworpen

AnalyseEERSEL - De behandeling van de Eerselse begroting dinsdagavond wordt er één van de gouden kansen voor de oppositie. PvdA-GroenLinks, CDA, Kernbeleid en D66 kunnen, vanwege vakanties, even aan de macht ruiken.

Omdat er dinsdagavond twee raadsleden van de coalitie afwezig zullen zijn, verliest de coalitie van Eersel Samen Anders en VVD kortstondig haar meerderheid. Daarmee kan de oppositie zich tijdelijk uit het verstikkende politieke keurslijf bevrijden waar ze al tijden in zit. De coalitie bestaat uit de grootste partij Eersel Samen Anders, die met zeven zetels een behoorlijke vinger in de pap heeft in de Eerselse politiek. Samen met de VVD (twee zetels) vormt zij een stevig machtsblok.

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO/update

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.