Volledig scherm
Oud-collega Klazien Das (77) bezoekt basisschool De Vest in Hoogeloon. © Rico Vogels

Oud-juffen Hoogeloon voor de klas: ‘Jullie pap was een boefje’

HOOGELOON - In het kader van de onderwijsacties haakte ook basisschool De Vest in Hoogeloon aan. Daar kwamen oud-collega’s onder andere lesgeven en vertellen over de tijd dat zij voor de klas stonden. 

Het grote voordeel van basisschool De Vest in Hoogeloon is tegelijk een beetje een nadeel, legt lerares Ester de Mol uit. Als het team om wat voor reden even krap in manschappen zit, kan altijd een beroep gedaan worden op de juffen Dymphie, Klazien en Anke. Ook de meesters Frans en Ad staan klaar indien nodig. Zij zijn samen al jaren met pensioen, maar wonen nog steeds in de buurt. ,,Zij, maar ook wij als team, hebben alles voor onze school over. Maar je moet ook meer investeren in jonge, nieuwe leerkrachten. Want die vormen de toekomst”, aldus lerares De Mol. 

In het kader van de acties waren de oud-collega’s woensdag te gast in de klassen van De Vest. Dat was een feestje, want de leerkrachten kennen de ouders en grootouders van de kinderen die nu op school zitten. In een dorp als Hoogeloon is dat niet zo moeilijk. ,,Jou ken ik”, roept Klazien Das (77) uit als ze een blonde leerling ziet lopen: ,,Jij bent er een van Van Doorn.” En dat klopt. Om daar aan toe te voegen: ,,Jullie pap, dat was een boefje.” 

Volledig scherm
Juf Klazien Das (77) in de onderbouw. © ED