Oud pand in Bergeijk deels verwoest nadat cabrio vlam vatte, bewoners vermoeden brandstichting

videoDE WEEBOSCH - Een oud pand in De Weebosch, vlakbij Bergeijk, is deels in vlammen opgegaan nadat een auto onder de carport in brand vloog. De bewoners hoorden een harde knal en daarna piepende banden.

De brand begon zondagavond iets voor middernacht bij een auto die onder de carport stond geparkeerd. Daarna vatte het dak vlam en raakte ook een tweede auto zwaar beschadigd. Al snel stond de woning volledig in brand. De brandweer is urenlang met verschillende wagens en een hoogwerker in de weer geweest om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende woning.

Brandstichting

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, maar er lijkt op het eerste gezicht sprake van brandstichting. Dat vermoeden ook de bewoners. Ze hoorden een harde knal en daarna een auto met piepende banden wegrijden.  Toen ze naar buiten keken stond de BMW cabrio in brand. Ze vermoeden dat er vuurwerk of iets dergelijks onder de auto is gegooid.

Zo ver wil de politie nog niet gaan. „Het is nu te heet om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus de officier van dienst. „Maar de omstandigheden geven in ieder geval alle reden om goed te onderzoeken of er sprake is van brandstichting. Dat zal maandagmorgen op zijn vroegst pas kunnen.” In de woning waren een man en twee tienerkinderen aanwezig, zij konden de woning op tijd verlaten.

Nablussen

De brandweer werd maandagochtend wederom opgeroepen voor de brand in Bergeijk. De brand van de afgelopen nacht bleek niet goed geblust te zijn. De brandweer liet rond 07.10 uur weten dat de brand onder controle is, maar dat het nablussen nog een lange tijd zal duren. 

Update:

De brand in het oude pand in De Weebosch
Volledig scherm
De brand in het oude pand in De Weebosch © Fotopersburo Bert Jansen / Rico Vogels
De cabrio onder carport bij het huis in De Weebosch waar de brand startte.
Volledig scherm
De cabrio onder carport bij het huis in De Weebosch waar de brand startte. © Bert Jansen / Rico Vogels
  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.