Volledig scherm
De vorige editie van het Paperclipfestival © Paperclip Festival

Paperclip verhuist naar Landgoed Duynenwater (E3-strand) in Eersel

EERSEL - Het Paperclip Festival verhuist van het Mortelveld in Eersel naar Landgoed Duynenwater-voorheen E3-strand- in dezelfde plaats. Het festijn was op de oude locatie na tien jaar-met ruim 4000 bezoekers-uit zijn jasje gegroeid.

Met de verhuizing naar het voormalige E3-strand verandert de opzet van het festival ook deels. ,,We hebben ervoor gekozen om afscheid te nemen van het grote hoofdpodium. In plaats daarvan willen we meer kleinere podia gaan opzetten,”aldus Jasper van de Wouw van de organisatie.

Die kleinere ‘area’s’ zijn volgens Paperclip nodig om de intieme sfeer van het festival te behouden op het veel grotere Landgoed Duynenwater. ,,Ook merkten we bij de vorige edities dat het hoofdpodium steeds minder bezoekers trok.”

Het Mortelveld was als locatie te krap geworden voor het Paperclip Festival, dat in de elf jaar van zijn bestaan flink is gegroeid: van 2000 naar ruim 4000 bezoekers. ,,Op de oude locatie zaten we middenin een woonwijk, waardoor er onvoldoende parkeergelegenheid was. Op het Landgoed hebben we dat probleem niet meer.” Daarnaast biedt het strand ook veel nieuwe mogelijkheden, volgens Van de Wouw. ,,We zitten nu in een pittoresk decor van zand en strand dat goed past bij de intieme sfeer van Paperclip. We willen ook stukjes van het bos rond het water gebruiken om nieuwe kleine podia of area’s te creëren.”

De elfde editie van Paperclip vindt op 24 augustus plaats. Ieder jaar werkt de organisatie met een ludiek thema. Dit jaar staat het ,,levend maken van het internet” centraal, onder de naam ‘Internet’nie!’.