Volledig scherm
'Welkom op de leukste camping', meldt camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel bij de ingang. © ED

Petitie gestart tegen sluiting camping Zwarte Bergen in Luyksgestel

LUYKSGESTEL - Luyksgestelnaar Maikel Sprengers is een actie gestart om camping De Zwarte Bergen open te houden voor caravanhouders. Zijn petitie was zaterdagmiddag al meer dan 250 keer getekend.

Sprengers heeft zelf geen caravan of chalet op het park, maar vindt de manier waarop een en ander tot stand komt schandalig. De nieuwe eigenaar van het park wil dat de caravanhouders vertrekken. In afwachting van een definitief plan mogen er gedurende drie jaar honderd woonunits komen te staan voor circa 200 à 300 arbeidsmigranten.

Er is helemaal geen toekomstplan voor De Zwarte Bergen, benadrukt Sprengers. ,,Er is wat mij betreft dan ook helemaal geen behoefte aan een tussenoplossing", zegt hij. Sprengers heeft gekeken wat de nieuwe eigenaar Werkconsult Beheer voor bedrijf is. ,,Het is een soort uitzendbureau van migranten. Zij zijn puur op zoek naar huisvesting voor die mensen en dat doen ze nu ook op De Zwarte Bergen.”

Volgens Sprengers zijn de aangekondigde plannen voor een hotel met zorgwoningen ‘schone schijn'. ,,We moeten nog maar zien dat er over drie jaar echt een plan is. Voor hetzelfde geld is er niks en staan die units er over tien jaar nog. Wat mij steekt is: er is nu helemaal geen plan.”  

Voor hem is er geen reden waarom de caravanhouders dan ook nu het park af zouden moeten. De petitie wordt in december aan de gemeenteraad aangeboden.