Politieachtervolging op A67 eindigt in botsing met vrachtwagen op parkeerplaats

videoEINDHOVEN - Een politieachtervolging op de A67 is woensdagochtend geëindigd in een botsing met een vrachtwagen op een parkeerplaats net over de grens in België. De auto die door de Nederlandse politie achtervolgd werd, reed op de parkeerplaats langs de E34 tegen de achterkant van een truck.

De automobilist kwam er met lichte verwondingen vanaf. Volgens een politiewoordvoerster is de auto vermoedelijk gestolen, net als de kentekenplaten op de wagen. Vermoedelijk begon de achtervolging woensdagochtend bij parkeerplaats Oeienbosch bij Veldhoven. 

De Belgische politie kwam ter plaatse om de zaken verder af te handelen. Hoe het met de bestuurder gaat is niet bekend, het Parket van Antwerpen kon woensdagmiddag nog niet zeggen of de man is aangehouden.

Volledig scherm
Politieachtervolging op A67 eindigt in botsing met vrachtwagen op parkeerplaats © Bert Jansen
Volledig scherm
Politieachtervolging op A67 eindigt in botsing met vrachtwagen op parkeerplaats © Bert Jansen
  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.