Volledig scherm
Tijdens het Prinsenbal in Knegsel werd de prins bekendgemaakt én was er volop humor in het programma van De Blaarkoppen.

Prinsenbal Knegsel: Klein Antwerpen lacht om de kelderklasse

KNEGSEL - Het jaarlijkse Prinsenbal in Knegsel stond dit jaar niet alleen in het teken van de nieuwe prins. Voorafgaand aan het programma in een volle Leenhoef droeg voorzitter Coen Teurlings van De Blaarkoppen het voorzitterschap over aan Robby Verhagen. Daarna was het podium in eerste instantie aan de jeugd. 

Sinds een aantal jaren kent Knegsel een groeiende schare aan dansgroepjes. De hoofdgroep mocht aantreden voor de traditionele gardedans en de showdans. Ook werden de jeugdprins en zijn gevolg gepresenteerd. Prins Koeieboer, prinses Crazy, adjudant Fiske en nar Nuchter gaan dit jaar de jeugdraad voor.

Locatie: Gemeenschapshuis De Leenhoef, Knegsel
Datum: 9 november 2019
Organisatie: CV De Blaarkoppen
Gezien door: Gijs Vrenken

Tussen deze plichtplegingen was de humor doorweven in het programma van De Blaarkoppen. Niet in de minste plaats door de drie tonpraters die de melkbus op het podium bemanden. Hans Keeris trad weer eens op als Rob d’n IJs, de eerste Brabantse rayonhoofd van de Vereniging Friese Elfsteden. Geen nieuwe buut voor het thuispubliek, maar dat deerde helemaal niet. Met wat actuele aanknopingspunten kreeg Keeris regelmatig de handen op elkaar.

Arjan Compen uit Soerendonk deed dit dunnetjes over als therapeut die de fysieke dienstverlening soms wel erg letterlijk nam. Daarna was het weer tijd voor een Knegselnaar in de ton. John van Bree mocht de zaal inpakken als Dik Jenever, voetbaltrainer van V.V.V. Bokma. Spelend in de kelderklasse van het voetbal ging het over van alles behalve de prestaties op het veld. Want als de spits van de club al verdrinkt bij het ‘diep gaan’ en de keeper letterlijk schoten opvangt, zit promotie er niet in voor de geplaagde trainer. Die daarom zijn heil zocht in de vierkante borrelfles.

Leukste mop: Trainer Dik Jenever snapt niets van de plakplaatjes op de lichamen van zijn spelers. Zo heeft een van hen vijftien mannennamen op zijn arm getatoeëerd. ,,Hij wilde graag de naam van zijn vader op zijn arm. En volgens zijn moeder zou hij daar best wel eens tussen kunnen zitten.”