Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen maar werd begin maart tegen gehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden. (fotomontage)
Volledig scherm
PREMIUM
Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen maar werd begin maart tegen gehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden. (fotomontage) © DCI Media/ED

Rechter buigt zich over hoofdpijndossier Jan de Rooy: mag zandpad naar huis Dakar-rijder verhard worden?

MIDDELBEERS - Mag het zandpad naar het huis van Jan de Rooy in Middelbeers nou wel of niet verhard worden? De gemeente Oirschot wil na meerdere pogingen gebruik maken van het materiaal Terrastab, maar de Werkgroep Natuur en Landschap De Beerzen moet daar niks van hebben: ,,Da's gewoon beton.” De rechtbank in Den Bosch boog zich er dinsdagmiddag over.

  1. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
    PREMIUM

    Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

    MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.