Landgoed De Stille Wille. (foto ter illustratie)
Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed De Stille Wille. (foto ter illustratie) © Sem Wijnhoven/DCI Media

Rechter fluit Oirschot terug, bijgebouwen mogen blijven staan bij woning op De Stille Wille

OOST-, WEST- EN MIDDELBEERS - Familie De Kort hoeft haar bijgebouwen, overkappingen en schuurtjes bij hun woning op Park De Stille Wille in Oost-, West- en Middelbeers niet af te breken en dus ook geen dwangsom à 2000 euro per week op te hoesten. De voorzieningenrechter floot vanmiddag de gemeente Oirschot terug.

 1. Upgrade voor Landgoed Stille Wille: meer groen en een nieuw receptiegebouw
  PREMIUM

  Upgrade voor Landgoed Stille Wille: meer groen en een nieuw receptiege­bouw

  OIRSCHOT - Vrij wonen in het groen, met uitzicht op de omringende landerijen. Van recreatiepark voor ‘weekendeigenaren’ groeide Landgoed De Stille Wille in Oirschot uit naar een vaste residentie voor zo'n 325 huishoudens. De nieuwe eigenaar, Investeringsmaatschappij Oostervelden Projecten B.V., wil het een kwaliteitsimpuls geven. ,,Meer groen, betere infrastructuur en moderne faciliteiten", aldus Faruk Kinran.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’