Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Rechter over varkensbedrijf: procedure Langereijt in Oirschot is correct

DEN HAAG - De Raad van State vindt dat de provincie Noord-Brabant met een uitbreidingsplan van een Oirschotse varkenshouderij het zogenoemde Stalderingsbeleid correct heeft toegepast, zo bleek woensdag uit een definitieve uitspraak.

De provincie voert sinds 2017 een Stalderingsbeleid om de veestapel in Noord-Brabant aan banden te leggen en in ieder geval niet meer te laten groeien. Als een veehouder zijn stallen wil uitbreiden, moet hij er voor elke tien vierkante meter nieuwe stal elf vierkante meter oude stal verdwijnen. De uitbreidende veehouder moet een deal sluiten met een collega die stallen gaat saneren.

  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.