Remco Bosma nieuwe burgemeester van Bladel

BLADEL - Ir. Remco Bosma (47) uit Emmeloord wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Bladel. Hij wordt hiervoor voorgedragen bij de minister. 

De naam is donderdagavond bekendgemaakt in een extra raadsvergadering.

De burgemeestersvacature is als gevolg van het overlijden van burgemeester Boy Swachten ontstaan op 7 augustus 2017. Peter Maas is nu waarnemend burgemeester. Er waren zestien schriftelijke reacties binnengekomen op de vacature. 

,,Ik ben afkomstig uit Wouw in West-Brabant en ik verheug me erop weer terug te gaan naar Brabant”, zei hij donderdagavond telefonisch desgevraagd.

Volledig scherm
Remco Bosma © .

Bosma (VVD) is 47 jaar, gehuwd en heeft drie kinderen. Hij heeft Milieukunde gestudeerd aan de Hogeschool West Brabant, Milieuhygiëne aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en Operational Auditing aan de Haagse Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam. 

Hij is sinds 2003 werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Nu is hij midden-manager binnen het team toezicht, Autoriteit Woningcorporaties. 

Naast zijn werk was en is hij politiek actief voor de VVD, onder meer als lid van de Tweede Kamer in de periode 2016-2017 en lid van de gemeenteraad van de gemeente Noordoostpolder in de periode 2017-2018.