Jeanne van Beers (l) en Corina van Woensel (r) hebben een actie opgezet om robothonden en -poezen bij dementerenden en eenzame ouderen te krijgen zodat ze toch kunnen knuffelen. In het midden Nel van Oirschot, met de robotpoes.
Volledig scherm
Jeanne van Beers (l) en Corina van Woensel (r) hebben een actie opgezet om robothonden en -poezen bij dementerenden en eenzame ouderen te krijgen zodat ze toch kunnen knuffelen. In het midden Nel van Oirschot, met de robotpoes. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Robotpoes biedt troost aan dementerenden nu knuffelen niet kan

OIRSCHOT – ,,Ik denk dat ie moe is”, lacht mevrouw Nel van Oirschot, terwijl haar handen door de vacht van het knuffeldier op haar schoot glijden. ,,Het is toch geen echte poes denk ik, hè?”, zo peinst de bewoonster van Joris Zorg. ,,Anders had ze al wel gemiauwd.” Prompt laat het wollige beestje een aandoenlijke miauw horen. Jeanne van Beers ziet het glimlachend aan. ,,In deze tijd met al zijn beperkende maatregelen is zo’n levensechte  robotpoes zichtbaar welkom.”

 1. Sluiting basisschool legt ook het verenigingsleven voor de jeugd in Luyksgestel plat
  PREMIUM

  Sluiting basis­school legt ook het vereni­gings­le­ven voor de jeugd in Luyksges­tel plat

  LUYKSGESTEL - De sluiting van een basisschool in Luyksgestel vanwege een corona-uitbraak laat zich ook in het verenigingsleven van het dorp keihard voelen. De jeugdtrainingen van de plaatselijke voetbal-en tennisvereniging zijn stilgelegd, evenals de bijeenkomsten van de scouting. De reden? Dezelfde leerlingen die op de basisschool zitten, komen elkaar bij de vereniging weer tegen.
 1. Duizenden kaarsjes voor coronadoden Brabant: 'We moeten volhouden'
  Play

  Duizenden kaarsjes voor coronado­den Brabant: 'We moeten volhouden'

 2. Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde
  Play

  Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde