Archieffoto van de Markt in Eersel.
Volledig scherm
Archieffoto van de Markt in Eersel. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Ruim honderd lindebomen op de Markt en de Hint in Eersel moeten worden vervangen

EERSEL - Lindebomen geven de Markt en de Hint in Eersel zijn vertrouwde aanblik. Er staan er ruim honderd, waarvan sommige honderd jaar oud zijn. Ze verkeren alleen niet in de beste conditie en moeten de komende jaren vervangen worden. De planning is dat er deze week al vier worden gekapt.

 1. Bladel koopt drie werken van ‘Kempenschilders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’
  PREMIUM

  Bladel koopt drie werken van ‘Kempen­schil­ders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’

  BLADEL - Het zijn een beetje de lievelingen waar Bladel zijn hart aan heeft verpand. De schilders Joseph Gindra (1862-1938) en Victor de Buck (1855-1916) hebben tenslotte niet voor niks een deel van hun werkzaam leven in het Kempendorp doorgebracht. Sinds woensdag is de gemeente drie schilderijen van het tweetal rijker. ,,Het zijn mooie onderscheidende werken, want het is niet zo dat we nu alle Gindra's en De Bucks willen hebben", zegt wethouder Davy Jansen van Cultuur.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”