Volledig scherm
PREMIUM
Scholieren van groep 6, 7 en 8 denken samen met Pieter van Geel mee over de toekomst van Eindhoven Airport. © Jean Pierre Reijnen

Scholieren in Wintelre denken mee over toekomst Eindhoven Airport

WINTELRE - Ook kinderen van basisscholen in de regio kunnen meedenken over de toekomst van Eindhoven Airport. Dinsdag waren scholieren in Wintelre aan de beurt. 

Nee, in de klas zelf hebben ze gelukkig geen last van het vliegtuiggeluid, zegt Jane van der Heijden, directrice van basisschool de Disselboom in Wintelre. Daarvoor ligt de school net ver genoeg af van de vliegroutes. ,,Alle ramen hebben dubbel glas. Dat helpt ook.” Maar dat de luchthaven met al zijn plus- en minpunten een onderwerp is dat leeft bij de scholieren in Wintelre -het dorp dat onder de rook ligt van de veelgebruikte vertrekroute 1B- staat buiten kijf.  

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.