Elly (links) en Gerla Kuipers op het terrein van instelling De Donksbergen, waar tussen 1980 en 2002 het Open Slagboom Festival plaatsvond. De twee zussen maakten deel uit van een grote groep vrijwilligers die het festival organiseerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Elly (links) en Gerla Kuipers op het terrein van instelling De Donksbergen, waar tussen 1980 en 2002 het Open Slagboom Festival plaatsvond. De twee zussen maakten deel uit van een grote groep vrijwilligers die het festival organiseerde. © Kees Martens/DCI Media

Slagboom van De Donksbergen ging jaarlijks open voor festivalgangers: ‘Sommige bewoners hebben het er nu nóg over’

Het verloren festivalDUIZEL - Woonzorgpark De Donksbergen verwelkomde in de laatste decennia van de vorige eeuw jaarlijks duizenden bezoekers bij het Open Slagboom Festival. Het groeide uit tot festival van formaat, waarbij cliënten volop in contact kwamen met de ‘buitenwereld’.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”