Volledig scherm
PREMIUM
De brand in een witte langgevelboerderij in De Weebosch. © Bert Jansen

Slapeloze nacht door brand in de Weebosch: vermoeden van opzet

WEEBOSCH - Een boerderij in het centrum van de Weebosch is in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd geraakt door brand. De bewoner vermoedt brandstichting, maar zegt geen idee te hebben wie erachter zit.

De twee zwartgeblakerde autowrakken aan de zijkant van het huis geven een idee van de felheid waarmee de brand om zich heen geslagen heeft. Ook van het dak van de witte langgevelboerderij is weinig meer over. Veertien uur na het uitbreken van de brand is de brandweer bovendien weer terug in de Weebosch, gemeente Bergeijk, om te blussen. Voor de derde keer: rond zes uur maandagmorgen was het vuur ook al opnieuw opgelaaid en alsnog naar het dak van de buren in de twee-onder-een-kap overgeslagen.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.