Een werk van de Spaanse schilder Jukka Mompo Madrigal.
Volledig scherm
Een werk van de Spaanse schilder Jukka Mompo Madrigal. © Galerie Hans Persoon

Spaanse kunstenaar gaat live schilderen tijdens Sfeerdagen in Domein Oogenlust in Eersel

EERSEL - De Spaanse kunstenaar Jukka Mompó Madrigal neemt tijdens de Sfeerdagen dit weekend in Domein Oogenlust de kwast ter hand om en plein public een nieuw schilderij te creëren.

Het optreden is bedoeld om werken van de schilder-die momenteel worden geëxposeerd in Galerie Hans Persoon-extra onder de aandacht te brengen.

De Spaanse kunstenaar Juan Carlos Mompó Madrigal, roepnaam Jukka, speelt letterlijk met verf: de mensen die model staan voor zijn serie “Painted Faces” worden met gekleurde verf besmeurd.

Texturen

In zijn schilderijen probeert hij vervolgens die verschillende texturen zo goed mogelijk uit te drukken in olieverf: glanzend haar, fluweelachtige huid, natte ogen, barstjes in de opgedroogde verf op het gezicht.

De ogen vormen daarbij een centraal punt. ,,Die brengen zijn schilderijen tot leven en zetten de beschouwer op het verkeerde been,”zo is te lezen in een beschrijving van Galerie Hans Persoon. Hierdoor ontstaan hyperrealistische olieverfportretten: ze zijn soms nauwelijks van fotoportretten te onderscheiden.

El Niño (Het blauwe kind) van de Spaanse schilder Jukka Mompo Madrigal.
Volledig scherm
El Niño (Het blauwe kind) van de Spaanse schilder Jukka Mompo Madrigal. © Galerie Hans Persoon

Live schilderen

Het werk van Jukka is nog tot en met 16 november te zien in de expositie PLAY in Galerie Hans Persoon. Deze tentoonstelling omvat ook werken van de twee Nederlandse kunstenaars Frank de Ruwe en Romy van Rijckevorsel.

Jukka zal tijdens de Sfeerdagen op 11, 12 en 13 oktober op Domein Oogenlust aanwezig zijn om live te schilderen. Hiervoor zal hij op de speciale preview avond op 10 oktober een model kiezen, die hij beschildert met verf. Een foto die hij van het beschilderde model neemt vormt de basis voor het schilderij dat hij tijdens de Sfeerdagen gaat maken. Geïnteresseerden die model willen zijn kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij Galerie Hans Persoon.