Volledig scherm
De nieuwbouw van MS Schippers © MS Schippers

Start nieuwbouw MS Schippers op Kempisch Bedrijvenpark

HAPERT - Het Bladelse bedrijf MS Schippers start binnenkort met nieuwbouw op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. Het gaat om het hoofdkantoor, een kennis- en innovatiecentrum, bedrijfshallen, een magazijn en een parkeergarage. Het kavel is ruim vier hectare groot. 

Schippers levert middelen en diensten om een agrarisch bedrijf goed te kunnen managen. Het bedrijf ondersteunt al meer dan vijftig jaar de professionele veehouder bij zijn dagelijkse werkzaamheden in de stal. 

Het nieuwe hoofdkantoor krijgt een innovatie- en kenniscentrum voor de professionele veehouderij. Bovendien is er kantoorruimte voor circa 250 medewerkers van de Schippers Groep. Daarnaast is er de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. In het kenniscentrum worden straks seminars georganiseerd om kennis over te dragen aan veehouders uit alle werelddelen. Het kantoorgebouw beschikt onder andere over een riante showroom en presentatiezalen. 

Beginnende bedrijfjes

Ook is er ruimte voor startups die voor en samen met MS Schippers nieuwe toepassingen voor de professionele veehouderij ontwikkelen. Voor deze jonge bedrijfjes, die een binding hebben met de veehouderij, wordt binnen het gebouw kantoorruimte en gedeelde faciliteiten geboden.

In de bedrijfshallen en het magazijn vindt de opslag en distributie van inkomende en uitgaande goederen plaats. Het magazijn wordt onder andere uitgerust met een geavanceerd en geautomatiseerd orderpickingsysteem. De goederen gaan na oplevering voortaan vanuit Hapert de hele wereld over.

Op het kavel wordt ook een tweelaagse bovengrondse parkeergarage gebouwd voor de medewerkers en bezoekers van MS Schippers. De parkeergarage biedt ruimte aan 480 auto’s en wordt ook gebruikt door de nabij gelegen motorcrossclub op wedstrijddagen in het weekend.

Volledig scherm
De nieuwbouw van MS Schippers. © MS Schippers