Een optreden van Mad Science op het Rythovius College was het startsein voor de introductie van het wetenschapsoriëntatie-onderwijs op deze school.
Volledig scherm
PREMIUM
Een optreden van Mad Science op het Rythovius College was het startsein voor de introductie van het wetenschapsoriëntatie-onderwijs op deze school. © Jean Pierre Reijnen/DCI media

Steeds meer middelbare scholen in de regio leiden hun leerlingen op tot wetenschappers in de dop

EERSEL - De collegezaal is tegenwoordig niet meer perse de eerste plek waar studenten kennismaken met onderzoek doen. Steeds meer middelbare scholen in de regio brengen hun leerlingen de eerste beginselen van de wetenschap bij. Het doel: hun vwo-leerlingen (nog) beter beslagen ten ijs laten komen op de universiteit.

De ‘professoren’ van Mad Science stonden begin dit jaar op het podium van het Rythovius College in Eersel, waar zij in hun witte jassen op vermakelijke wijze scheikundige en natuurkundige experimenten uitvoerden voor de ogen van de aanwezige vwo-brugklassers. Het optreden moest deze leerlingen warm maken voor een nieuw onderdeel in hun opleiding: een aparte leerlijn voor wetenschapsoriëntatie. Het Rythovius College is hier in januari mee gestart.