Jan Teuwens en Thea Cleven als Drieka en Miet bij 't Hofhuys.
Volledig scherm
Jan Teuwens en Thea Cleven als Drieka en Miet bij 't Hofhuys. © Suzanne Schellens

Sterk lokaal talent in Bergeijk tijdens zittingsavond

BERGEIJK - Dat Bergeijk barst van het lokaal talent bleek afgelopen zaterdag tijdens zittingsavond van CV de Teuten in café zaal de Gouden Leeuw.

Met de act van Jan Teuwens en Thea Cleven als Drieka en Miet van 't Hofhuys werden vooral de lokale actualiteiten op de hak genomen. Van de school die te klein wordt op 't Loo tot de pinautomaat die weg is. "Pinnen is gewoon keigevaarlijk bij de Albert Heijn. Ze barsten daar van de kiloknallers en plofkippen." 

Ook de ZDGK pakt treffend uit met een wintersportreis per bus naar Oostenrijk. Ed Sengers is nog maar net op tijd. "Ik had m'n wekker gezet zodat ik op tijd was voor de bus, maar wat denk je? Staat die telefoon op vliegtuigstand." Na een aantal sterke grappen, volgde de raad met een ietwzat langdradige act. Met een parodie op het Kerstverhaal, door middel van Smurfen, pakt de raad vooral uit met een sterk decor.

Niet bezuinigd op decor

Ook de dames van de raad hebben niet bezuinigd op het decor en met hun 'Uit bed, in bad en op de plee' in zorgcentrum 't Ouw Vel, verwijzen ze met een knipoog naar het werk van Prinses Anke in een verzorgingshuis. De dames worden opgevolgd door boeren Guus, Nol en Kees, vertolkt door de Scouts van Bergeijk. Met de voorbereidingen op het boerenprotest volgen de grappen zich snel, en vooral droog op. "Wij dachten dat wij het slecht hadden? Nee, in de sinaasappelbranche dan. Er volgt binnenkort een persconferentie." 

Koen Lepelaars met zijn typetje politieagent Arie Statie in de ton heeft de lachers op zijn hand. Met een goed samenhangend verhaal krijgt hij de zaal plat. De avond werd tenslotte sterk afgesloten met muziek en dans, in samenwerking met de prins en zijn adjudant, waarbij de special effects en rock-'n-'roll voor een staande ovatie zorgden.