Volledig scherm
PREMIUM
Een schets van de beoogde A58-ecopassage over de Beerze bij Spoordonk. Volgens de nieuwste versies zou de brug minder hoog worden: 2,5 meter in plaats van 4 meter. © Rijkswaterstaat

Stikstofmist ook van invloed op voorbereidingen verbreding A58 tussen Eindhoven en Tilburg

EINDHOVEN - De volgende stap op weg naar de verbreding van snelweg A58 loopt vertraging op. Voorlopig tot na de zomer. De ecopassage bij Spoordonk wordt mogelijk toch meegenomen.

De onzekerheid rond de Nederlandse stikstofregels leidt ook tot vertraging in de voorbereidingen op de verbreding van de snelweg tussen Eindhoven en Tilburg. Het langverwachte Ontwerp Tracé Besluit (OTB), een belangrijke stap in het lange proces, wordt niet meer vóór de zomervakantie vastgesteld, zoals eerder wel was gepland. In een OTB wordt beschreven hoe en waar de nieuwe verbrede weg precies gaat lopen.  

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.