Het Bergeijks Zomercarnaval gaat dit jaar niet door (archieffoto).
Volledig scherm
Het Bergeijks Zomercarnaval gaat dit jaar niet door (archieffoto). © Bert Jansen

Streep door Bergeijks Zomercarnaval

BERGEIJK - Het Bergeijks Zomercarnaval dat op zondag 23 augustus gehouden zou worden, gaat vanwege het coronavirus niet door.

Het evenement met de kleurrijke en muzikale optocht en optredens wordt sinds vijf jaar gehouden in het centrum van Bergeijk. Daar kwam jaarlijks veel publiek op af. Hoewel op dit moment nog niet besloten is of evenementen ook vanaf 1 juni verboden zullen worden, heeft Stichting Bergeijks Zomercarnaval toch nu al besloten voor dit jaar de stekker eruit te trekken. 

Kat uit de boom kijken

„Heel erg jammer”, vindt voorzitter Bram Beenen. „We hadden nog even de kat uit de boom kunnen kijken. Het duurt tenslotte nog best een tijd voordat het augustus is. Maar het lijkt er sterk op dat we voorlopig nog niet verlost zijn van het coronavirus. Dan kun je maar beter de handdoek in de ring gooien op het moment dat je nog geen hoge kosten hebt gemaakt.” 

De organisatie acht de kans klein dat de overheid dit soort evenementen in augustus door zal laten gaan. „We hadden al een hoop leuke ideeën voor de editie van 2020, maar die moeten nu de ijskast in voor volgend jaar.” Dan staat het Bergeijks Zomercarnaval gepland voor zondag 25 juli.