De Halloween-editie van vorig jaar trok vele mensen naar Oirschot, zoals hier op de Markt.
Volledig scherm
De Halloween-editie van vorig jaar trok vele mensen naar Oirschot, zoals hier op de Markt. © DCI Media

Streep door Halloween Oirschot

OIRSCHOT - Halloween 2020 in Oirschot gaat niet door. Dat heeft de organisatie besloten gezien alle onzekerheden rond het coronavirus.

Halloween wordt in Oirschot elk jaar groots gevierd. Afgelopen jaar kwamen meer dan tienduizend mensen naar het centrum van het dorp, waar dan een wandelroute met allerlei ‘scare zones’ - bijzondere acts en bezienswaardigheden - is uitgezet. 

De organisatie ziet zich nu gedwarsboomd door het coronavirus. In een verklaring staat: ,,Vanwege de grote onzekerheid over het verdere verloop van het Covid-19 virus, kunnen we als organisatie niet garant staan voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers.”

Na 1 september te kort dag

Ook is het lastig, aldus de organisatie, om op dit moment met de voorbereidingen bezig te zijn. ,,Vergaderingen, bijeenkomsten e.d. zijn niet zo simpel te organiseren helaas. Een groot evenement zoals Halloween Oirschot betekent een maandenlange voorbereiding, ook voor de vele vrijwilligers die met een act meedoen. Tot 1 september mogen er geen grote evenementen plaatsvinden, en het is daarna te kort om dan nog met de organisatie te beginnen.”

Volgend jaar wil de organisatie gewoon weer terugkeren met het populaire evenement.