Volledig scherm
© Thinkstock

Syriër (41) uit Bergeijk aangehouden: man wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme

BERGEIJK - Een 41-jarige Syriër uit Bergeijk is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. De man is een broer van een eerder aangehouden verdachte, die vorig jaar in het debatcentrum De Balie in Amsterdam werd herkend als ISIS-strijder.

Beiden zouden betrokken geweest zijn bij de gewapende strijd in Syrië en zouden lid zijn geweest van Jabat al-Nusra, meldt het Openbaar Ministerie.

Witwassen

De maandag aangehouden man wordt evenzeer verdacht van witwassen met behulp van ondergronds bankieren. Bij de doorzoeking van zijn woning en zijn bedrijf in Eindhoven is beslag gelegd op gegevensdragers, laptops, mobiele telefoons en administratie. 

Er zijn tevens twee woningen in Eersel en Bergeijk en nog twee bedrijfspanden in Eindhoven doorzocht.

De man uit Bergeijk wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn broer zit sinds zijn aanhouding op 30 oktober in voorlopige hechtenis.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.