Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

TBS voor man uit Boxtel die kind wilde ontvoeren voor seks en sadisme

DEN BOSCH - Een Boxtelnaar was volgens de Bossche rechtbank wel degelijk van plan om opnieuw een kind te ontvoeren. Zelf ontkende hij dat. Hij had het eenmaal gedaan en daar zou het bij blijven. Zijn plan was íets seksueels en sadistisch’ te doen.

De man (23)  werd januari dit jaar opgepakt in de Oirschotse bieb. Daar was hij kinderporno aan het downloaden. Bij een huiszoeking vond de politie twee koffers. Daarin SM-artikelen, telefoons, bivakmutsen, telefoons en lantaarns. Ook zaten er uitgewerkte plannen en studies in naar knevelen, bedwelmen, ontvoering, vluchtroutes.

Er is lang nagedacht, vertelde de rechter, of iemand veroordeeld kan worden voor een misdrijf dat nog niet is uitgevoerd. Dat kon: de man krijgt achttien maanden cel. Dat is aanzienlijk minder dan de dertig die officier van justitie Geerte Burgers eiste. De rechtbank ziet hem als verminderd toerekeningsvatbaar: deskundigen noteerden nogal wat stoornissen. Wel krijgt de Boxtelnaar de eveneens gevraagde tbs en hij zal meteen vanuit de cel naar de kliniek moeten.