Volledig scherm
Acteurs spelen op humoristische wijze hoe lastig het is om hulp te vragen en aan te bieden aan mensen die thuis willen blijven wonen. © Thinkstock

Theater in Luyksgestel over langer thuis wonen

LUYKSGESTEL - Een bijzondere voorstelling over het wel en wee van ouderen die langer in hun eigen huis willen blijven wonen, is binnenkort te zien in Luyksgestel.

De interactieve voorstelling, op zondag 19 januari in gemeenschapscentrum Den Eijkholt, duurt tweeënhalf uur en heet ‘Langer thuis in eigen huis’. Hierin spelen de acteurs op een humoristische wijze hoe lastig het is om hulp te vragen en aan te bieden aan mensen die thuis willen blijven wonen. Allerlei dilemma’s passeren het voetlicht, zoals: Wat moet je doen als het niet meer lukt om zonder hulp thuis te blijven, bij wie moet je dan die helpende hand zoeken en hoe moet dat dan aangepakt worden.

Liedjes ter plekke componeren

De voorstelling staat ook bol van improvisatie. Muzikanten begeleiden het stuk met liedjes die ze ter plekke componeren en spelen en een kunstenaar tekent live cartoons over het onderwerp. De spelers gaan tijdens de voorstelling ook in gesprek met de bezoekers. Zij kunnen volop vragen stellen over hun eigen invulling om langer in hun eigen stek te blijven.

De voorstelling moet mensen aan het denken zetten over het actuele vraagstuk, maar de gulle lach zal zeker niet ontbreken. Iedereen die hulp nodig heeft en hulp kan bieden bij het langer in eigen huis wonen is welkom bij de voorstelling.

Het stuk begint om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis. Bezoekers moeten zich vooraf telefonisch aanmelden via 0497-541327 of via mail.