Tim Huijbregts van Kunst Adelt uit Aalst winnaar van De Adriaan 2019 Riethoven
Volledig scherm
Tim Huijbregts van Kunst Adelt uit Aalst winnaar van De Adriaan 2019 Riethoven © A drie Smolders

Tim Huijbregts en Loek Smits winnaars De Adriaan 2019 Riethoven

RIETHOVEN - Loek Smits (23) en Tim Huijbregts (22) zijn de winnaars van de muziekwedstrijd voor jonge solisten De Adriaan 2019. Beiden kregen het bronzen beeldje De Adriaan en een oorkonde uitgereikt. De tweedaagse tweejaarlijkse muziekwedstrijd in de Kemihal in Riethoven werd dit jaar voorafgegaan door het Kempisch Slagwerkfestival dat zaterdagmiddag gewonnen werd door de Slagwerkgroep Veldhovens Muziekkorps onder leiding van Paul van Lokven.

Loek Smits van Harmonie De Volharding uit Aalst speelde zaterdag op zijn bariton de solo van de Rhapsody for euphonium van James Curnow. Loek speelt al 18 jaar euphonium. Hij begon zijn muzikale opleiding bij harmonie Amicitia in IJsselstein en is op zijn 18e verhuisd naar Eindhoven om daar scheikunde te gaan studeren. Naast het euphonium bespeelt hij ook de trombone.

Zondagmiddag werd Tim Huijbregts tot winnaar gekroond. (foto). Hij speelde als solist van Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert op zijn klarinet het Il Concerto, Oscar Navarro. Tim bespeelt vanaf zijn 9e de klarinet. Sinds 2014 speelt hij ook bij harmonie St. Michael van Thorn. Al twee keer trad hij op met de Philharmonie Zuidnederland in de orkestreeks HaFaconcerten van afgelopen zomer. Tegenwoordig studeert hij natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. en is daarnaast lid van het Nijmeegs Studentensymfonieorkest CMC.