De kinderen van Riet Sanders vierden buiten voor het raam bij woonzorgcentrum 't Hofhuys een alternatief verjaardagsfeest voor hun moeder.
Volledig scherm
De kinderen van Riet Sanders vierden buiten voor het raam bij woonzorgcentrum 't Hofhuys een alternatief verjaardagsfeest voor hun moeder. © Kees Martens/DCI Media

Toch nog feest voor jarige oma Riet (93) in Bergeijk

BERGEIJK - De 93e verjaardag van Riet Sanders dreigde door de coronacrisis stilletjes voorbij te gaan, maar haar kinderen waren niet voor een voor één gat te vangen. 

Zij verzamelden zich woensdagavond voor een verrassingsfeestje buiten voor het raam van hun moeder bij woonzorgcentrum 't Hofhuys, waar de Veldhovense woont. Oma Riet werd daarbij getrakteerd op een optreden van zangeres Jolanda van den Berghe. Zij was zichtbaar ontroerd door het initiatief van haar kinderen.

Riet Sanders was verrast en ontroerd door het buitenfeest dat haar kinderen voor haar hadden georganiseerd.
Volledig scherm
Riet Sanders was verrast en ontroerd door het buitenfeest dat haar kinderen voor haar hadden georganiseerd. © Kees Martens/DCI Media

Oorspronkelijk was er een groot feest gepland in de zaal van het woonzorgcentrum, maar dat kon vanwege de maatregelen tegen corona niet doorgaan. Haar in totaal veertien kleinkinderen moesten tot hun spijt bij dit buitenfeestje verstek laten gaan. Er zouden dan teveel mensen op een klein stukje grond aanwezig zijn, waardoor voldoende afstand houden geen optie meer was.