Twee mannen en een vrouw mishandeld in woning in Eersel: ‘De buurt gaat achteruit’

VIDEOEERSEL - In een woning aan de Nieuwstraat in Eersel zijn zaterdagochtend drie mensen mishandeld. Dat meldt de politie. Het gaat om de bewoners van het pand: twee mannen (44 en 40 jaar) en een 43-jarige vrouw.

Een nog onbekend aantal mannen drong ‘s ochtends de woning binnen, waarna het drietal mishandeld werd. Volgens de woordvoerder is er daarbij ‘behoorlijk wat geweld’ gebruikt. Omdat er niks is buitgemaakt spreekt de politie niet van een overval. ,,Dit lijkt een gerichte mishandeling”, aldus een woordvoerder. Het is nog onduidelijk om hoeveel daders het exact gaat.

Het drietal dat gewond raakte, is zaterdagmiddag weer teruggekeerd naar de woning. Het huis biedt onderdak aan Poolse arbeiders, die zaterdagmiddag amper op het voorval wilden ingaan en zeiden niet te weten wat de achtergrond ervan is. 

Buurtbewoners zeggen niet veel overlast te hebben van de bewoners, maar zijn ook niet onverdeeld blij met hun aanwezigheid. ,,Wat we er vooral van merken is dat ze drankflessen op straat achterlaten”, zegt een omwonende.

Anti-kraak en wietplantage

Het huis heeft in het verleden te koop gestaan en werd ook een tijd anti-kraak bewoond. Zichtbaar is dat het onderhoud aan de woning wat achterstand heeft opgelopen. Een plan om het huis af te breken en op de plek appartementen te bouwen, is gestrand. 

Enkele jaren geleden werd in de woning een wietplantage aangetroffen. Een paar huizen verderop werden tot begin vorig jaar healings-sessies met het middel ayahuasca gehouden. De gemeente Eersel sloot de woning na het overlijden van een Hongaarse man die bij zo’n sessie aanwezig was geweest. 

,,We hadden het er vanochtend over dat de buurt achteruit gaat en dat we maar eens een gesprek met de gemeente moeten aangaan”, zegt een bewoner half grappend, half serieus.

Onderzoek bemoeilijkt

Na het incident is de politie een onderzoek opgestart. Het team forensische opsporing kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar sporen. Het buurtonderzoek verliep moeizaam, omdat er in de omgeving veel bedrijfspanden zitten waar op zaterdagochtend niemand aanwezig was.

Overval op woning in Eersel.
Volledig scherm
Overval op woning in Eersel. © Fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels
Overval op woning in Eersel.
Volledig scherm
Overval op woning in Eersel. © Fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels